skip to Main Content

Tijdens de rijlessen komen verschillende zaken aan de orde en je kunt natuurlijk altijd vragen stellen aan je instructeur, maar we zetten hier even een aantal veelgestelde vragen & antwoorden op een rij.

Wat is een rijbewijsApp?

RijbewijsApp is een gratis app voor onze leerlingen en hun ouders. Via de RijbewijsApp kan de leerling/ouder de voortgang van de rijopleiding realtime volgen. Denk hierbij aan inzage in de planning, financiën, en theorie, maar ook aan zaken als theorie oefentoetsen en een handige FAQ.

Er wordt een account voor je aangemaakt in onze online rijlesplanner. Je krijgt vervolgens een inlogcode gemaild, deze inlogcode kun je gebruiken om in te loggen in de rijbewijsApp.

De app is beschikbaar voor zowel Apple als Android mobiele telefoons. Indien je je inloggegevens kwijt bent kun je deze opnieuw bij ons opvragen. De nieuwe inloggegevens worden per e-mail verzonden.

De RijbewijsApp is gratis te downloaden in de Google Play en in de App Store.

Waarom een proefles?

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Vraag hier je Proefles aan

Hoe oud moet ik zijn voor het volgen van rijlessen?

Vanaf 17 jaar mag je rijlessen volgen. Als je echter niet in het bezit bent van een autorijbewijs moet je eerst je motor theorie examen gehaald hebben voordat je rijlessen op de openbare weg mag volgen.

Hoe oud moet ik zijn voor het theorie examen?

Vanaf 17 jaar mag je een theorie examen doen bij het CBR.

Hoe lang is mijn theorie geldig?

De uitslag van het theorie examen is 1,5 jaar geldig.

Moet ik voor het motorrijbewijs een theorie examen doen als ik al in het bezit ben van een autorijbewijs?

Ja, je moet voor het motorrijbewijs altijd een motor theorie examen doen bij het CBR.

Ik heb geen autorijbewijs, mag ik dan wel mijn motorrijbewijs halen?

Ja hoor, je mag zonder autorijbewijs wel je motorrijbewijs halen. Je moet dan echter wel voor het examen Voertuigbeheersing geslaagd zijn voor het theorie examen.

Hoe zit het precies met de verschillende categorieën voor het motorrijbewijs?

Als je jonger bent dan 21 jaar dan haal je eerst je A1 rijbewijs. De categorie A1 geldt voor de categorie lichte motoren. Dit zijn motoren met een maximale cilinderinhoud van 125cm3 en een maximumvermogen van 11kW. De minimum examenleeftijd voor deze categorie is 18 jaar. Voor het A1 rijbewijs moet je 2 praktijkexamens doen en een theorie examen. Na 2 jaar categorie A1 mag je door voor het rijbewijs categorie A2. Je moet dan dan een praktijkexamen A2 doen. Na 2 jaar categorie A2 mag je door voor het rijbewijs A. Je moet dan een praktijkexamen A doen.

Als je tussen de 21 en 24 jaar bent dan haal je eerst je A2 rijbewijs. De eerste 2 jaar heb je dan een restrictie op het rijbewijs die Code 80 heet. De categorie A2 met Code 80 geldt voor de categorie middelzware motoren. Dit zijn motoren met een maximumvermogen van 35kW. Voor het A2 rijbewijs met Code 80 moet je 2 praktijkexamens doen en een theorie examen. Na 2 jaar vervalt de Code 80 automatisch en mag je op alle motoren rijden (wel even een nieuw pasje aanvragen bij de gemeente).
Als je 24 jaar of ouder bent dan haal je direct het A rijbewijs. De categorie A geldt voor de categorie zware motoren. Dit zijn motoren met een onbeperkt vermogen. Voor het A rijbewijs moet je 2 praktijkexamens doen en een theorie examen.

Hebben jullie motorkleding, handschoenen en een helm voor mij?

Ja, je kunt gratis gebruik maken van onze spullen. Zorg zelf wel voor stevige schoenen/laarzen.

Rijdt de instructeur tijdens het lessen op de openbare weg in een auto achter mij aan of op de motor?

De instructeur rijdt op een motor achter je aan tijdens het lessen.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Hier is pas een antwoord op te geven zodra de instructeur met jou heeft gereden. Hiervoor adviseren wij je om een intest/try the bike te doen.

Geven jullie ook theoriecursus?

Nee, wij geven geen theoriecursus. Het benodigde lesmateriaal (leerboek en examentraining) verkopen wij wel.

Back To Top